به گزارش خبرشهر ، مجتبی یوسفی درباره روند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در کمیسیونهای تخصصی و کمیسیون تلفیق گفت: از این هفته پیشنهادهای کمیسیونهای تخصصی مجلس در کمیتههای کمیسیون تلفیق برنامه مورد بررسی قرار میگیرد و این کمیتهها تا پایان این هفته فرصت دارند گزارش بررسیهای خود را به کمیسیون تلفیق ارائه کنند.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم با بیان اینکه پیشنهادهای ارایه شده و نیز لایحه دولت بر اساس سیاست های کلی برنامه هفتم مورد بررسی قرار میگیرد، گفت: موفقیت در اجرای برنامه ششم توسعه به گفته کارشناسان کمتر از ۳۰ درصد بوده است که نشان می دهد مواردی که در احکام برنامه های گذشته گنجانده شده بود، بیش از آنکه برنامه باشد، آرزو بوده است.
نماینده مردم اهواز در مجلس با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی نظام در برنامه هفتم آن را ریل گذاری برنامه هفتم برای پنج سال آینده کشور توصیف کرد و اظهار داشت: یکی از نقاط قوت برنامه هفتم بررسی سالیانه عملکرد آن است که با ابتکار رییس سازمان برنامه و بودجه در لایحه دیده شده است.
وی توضیح داد: اگر بناست در برنامه هفتم رشد اقتصادی کشور ۸ درصد باشد، باید عملکردها به صورت سالیانه بررسی شود.
عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در مورد روند بررسی کلیات لایحه برنامه گفت: در هفته آینده (۱۷ تا۲۳ تیر) بررسی کلیات در کمیسیون تلفیق آغاز می شود و پس از تصویب کلیات تلاش می کنیم که جزئیات این لایحه زودتر به سرانجام برسد تا مبنای عمل دولت در تدوین بودجه سال آینده کل کشور باشد.
عضو هیات رییسه مجلس اضافه کرد: بنا بر تصمیم هیات رییسه مجلس مقرر شد بررسی کلیات لایحه برنامه هفتم در نخستین جلسه علنی مجلس پس از دهه اول روز جلسه بعد از عزاداری دهه اول محرم یعنی ۱۵ مرداد ماه در صحن علنی بررسی شود.
بر اساس قانون آیین نامه داخلی مجلس در ماده ۱۸۰: دولت موظف است حداکثر تا پایان خردادماه سال پایانی قانون برنامه پنجساله توسعه، لایحه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بعدی را به مجلس تقدیم کند. این لایحه بهصورت یکشوری و به شرح زیر رسیدگی میشود:
الف- نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه برنامه ظرف مدت پنج روز (بدون احتساب ایام تعطیل) پیشنهادهای خود در مورد کلیات و جزئیات برنامه را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارائه مینمایند.
ب- کمیسیونهای تخصصی مکلفند حداکثر ده روز پس از چاپ و توزیع لایحه نسبت به بررسی مفاد برنامه شامل مواد، تبصرهها، جداول و ضمائم و نیز پیشنهادهای نمایندگان اقدام و گزارش خود را به کمیسیون تلفیق رسیدگیکننده ارائه نمایند.
ج-کمیسیون تلفیق موظف است پس از پایان مهلت مذکور در بند (ب) به گزارشهای کمیسیونهای تخصصی و کلیات و جزئیات برنامه و پیشنهادهای نمایندگان حداکثر ظرف سه هفته رسیدگی و گزارش نهائی خود را به مجلس ارائه نماید و گزارش مسکوتماندن پذیرفته نیست. چنانچه گزارش کمیسیون تلفیق مبنی بر رد کلیات لایحه باشد و در مجلس نیز کلیات لایحه به تصویب نرسد، موضوع به دولت اعلام میشود تا حداکثر ظرف مدت یک ماه لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند و اگر کلیات لایحه به تصویب مجلس برسد، به کمیسیون تلفیق اعاده میشود تا ظرف مدت پانزده روز گزارش جدید را به مجلس تقدیم کند.
ثبت دیدگاه